photo 1516055619834 586f8c75d1de

Vad är Dålig Kundservice? Faktorer som Gör Kundtjänst Dålig

Kundservice är en av de mest betydelsefulla delarna av ett företags eller organisationens framgång. Det är ett sätt att visa kunder att man bryr sig om dem och att man försöker göra allt för att möta deras behov. Det kan dock ibland vara svårt att avgöra vad som är dålig kundservice och vad som är bra kundservice. I denna artikel tänkte vi ta en närmare titt på vad som är dålig kundservice och hur man kan identifiera det.

Vad är Dålig Kundservice?

Dålig kundservice är när en företag eller organisation inte möter sina kunders förväntningar och inte ger dem den bästa upplevelsen. Det kan vara något så enkelt som att säljare inte är vänliga eller hjälpsamma, eller det kan vara så att det inte finns några alternativ för kunder att välja mellan.

Det kan också innebära att kunder inte får den hjälp de behöver för att lösa sitt problem eller att det tar för lång tid att få svar från kundtjänst.

Hur Man Undviker Dålig Kundservice

Att undvika dålig kundservice kan vara en utmaning, men det finns ett antal saker som företag och organisationer kan göra för att säkerställa att kunder får den bästa upplevelsen.

Några exempel är:

 • Anställ kompetenta säljare och kundtjänstrepresentanter
 • Erbjud kunder olika alternativ att välja mellan • Se till att säljare och kundtjänstrepresentanter är vänliga och hjälpsamma
 • Se till att kunder får snabb och professionell hjälp
 • Se till att kunder kan nå företaget via ett antal olika kanaler
 • Se till att kunder kan kontakta företaget via e-post, telefon eller livechatt
 • Se till att kunders problem löses snabbt och effektivt
 • Ge kunder personlig service och kundanpassning
 • Se till att kunder får löpande uppföljning

Vilka är vanliga faktorer som skapar dålig kundservice?

Det finns ett antal tecken som kan indikera dålig kundservice. Dålig kundservice är när en kund inte får den hjälp eller service som förväntas eller som är lämplig. Det kan ske på olika sätt, inklusive:

 1. Långa väntetider: Kunden måste vänta länge för att få hjälp, vilket kan vara frustrerande och leda till att kunden förlorar tålamodet.
 2. Otillgänglighet: Kunden får svårt att få kontakt med företaget eller kundtjänstrepresentanten, vilket kan göra det svårt att få hjälp.
 3. Otrevlig personal: Kundtjänstrepresentanten är otrevlig, otrevlig eller oförskämd mot kunden, vilket kan skapa en negativ upplevelse.
 4. Ingen lösning på problemet: Kunden får inte hjälp med det problem eller den fråga som de har, eller lösningen som erbjuds är inte tillfredsställande.
 5. Skiftande information: Kunden får olika information från olika kundtjänstrepresentanter, vilket kan skapa förvirring och missförstånd.
 6. Dålig kommunikation: Kundtjänstrepresentanten har svårt att förklara saker på ett tydligt sätt eller att förstå kundens frågor eller problem.
 7. Fördröjd respons: Kunden får inte svar eller hjälp inom en rimlig tid, vilket kan skapa en känsla av att bli ignorerad.
 8. Kunder som känner sig ignorerade.
 9. Brist på alternativ för kunder att välja mellan.
 10. Bristande uppföljning.
 11. Företag som inte har lösningar på kunders problem.
 12. Bristande kunskap hos säljare eller kundtjänstrepresentanter.
 13. Brist på kundanpassning.

Dålig kundservice kan leda till att kunderna förlorar förtroende för företaget och kan också leda till att kunderna väljer att köpa från en annan leverantör i framtiden.

Slutsats

Kundservice är en viktig del av ett företags framgång. Det är viktigt att företag och organisationer är medvetna om vad som är dålig kundservice och om symptomen på dålig kundservice. Detta kan hjälpa dem att undvika dålig kundservice och ge kunder den bästa upplevelsen.

Relaterade artiklar

 • Hur blir man bäst på kundservice?

 • Att Skapa Nöjda Kunder: Råd från Patrik på Folier.se

 • Är det kul att Jobba med Kundtjänst?